Να αποχωρήσει από την ειρηνευτική διαδικασία απειλεί ο Οτσαλάν

Ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, απειλεί να αποχωρήσει από την ειρηνευτική διαδικασία με το τουρκικό κράτος που στόχο έχει να τερματιστεί ο πόλεμος ο οποίος διαρκεί τρεις δεκαετίες....

Ο λόγος; Ότι δε γίνεται «με το σωστό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου η αδερφή του Φατμά.

Οι στενοί συγγενείς του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ταξίδευσαν για να επισκεφθούν τον έγκλειστο στις φυλακές του νησιού Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Συγκεκριμένα, η αδελφή του Φατμά Οτσαλάν, η ανιψιά του Ντιλέκ Οτσαλάν, ο θείος του Σουλεϊμάν Αρσλάν και ο ξάδελφός του Μεχμέτ Αρσλάν απέπλευσαν από το Γκεμλίκ τη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις τους, η αδερφή και ο ξάδελφος του Οτσαλάν όταν ρωτήθηκαν για το τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία, απάντησαν στους δημοσιογράφους ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι «δεν υπάρχει καμία ειρήνη». «Έχει βαρεθεί με τη φυλακή. Τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι» συμπλήρωσε η αδερφή του φυλακισμένου ηγέτη χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ειπώθηκε μεταξύ του Οτσαλάν και των στενών συγγενών του καθώς όπως είπε αυτά «αφορούν την οικογένεια».

Ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησαν ειρηνευτικές συνομιλίες τον περασμένο Οκτώβριο με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην οποία έχουν σκοτωθεί 40.000 άνθρωποι.

Κούρδοι πολιτικοί έχουν κάνει έκκληση στην κυβέρνηση του AKP να δράσει γρήγορα και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με βάση την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι η απόσυρση των Κούρδων ενόπλων στο βόρειο Ιράκ που ξεκίνησε τον Μάιο προχωράει πολύ αργά.
Keywords
Τυχαία Θέματα