Μόντι: «Δε θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»

Ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες θα υιοθετήσουν τη δική του ατζέντα μεταρρυθμίσεων, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στις επικείμενες εκλογές της 24ης-25ης Φεβρουαρίου....
«Είμαι έτοιμος να προσφέρω ενθάρρυνση, συμβουλές και αν χρειαστεί ηγεσία», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε.«Δεν θέτω υποψηφιότητα, αλλά μετά τις εκλογές
θα μπορούσα να αξιολογήσω την δυνατότητα να αναλάβω πρωθυπουργός, με τους δικούς μου όρους», πρόσθεσε.
Εντούτοις, η δεδηλωμένη θέση του Μόντι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, έρχεται σε σύγκρουση με την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον εκπρόσωπο της πολιτικής δύναμης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ακόμη πως «κάποιες φορές δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την πορεία της σκέψης» του προκατόχου του στην προεδρία της κυβέρνησης Σίλβιο Μπερλουσκόνι».
Πρώτα μού ζήτησε να ηγηθώ της συντηρητικής παράταξης, και στην συνέχει κατέκρινε τους φόρους που επέβαλλα», εξήγησε ο Μόντι.
Σε σχέση με το πολιτικό πρόγραμμά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου, με τον τίτλο «Να αλλάξει η Ιταλία και να Αναμορφωθεί η Ευρώπη». Κύρια σημεία της «ατζέντας Μόντι» θα αποτελέσουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η Ευρώπη και η διατήρηση της μέχρι τώρα πορείας, προκειμένου να αποφευχθούν οπισθοχωρήσεις.
«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι αδύνατο να καταργηθεί. Μετά από ένα χρόνο θα τον επιβάλλαμε, αναγκαστικά διπλάσιο», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
Keywords
Τυχαία Θέματα