Μήνυμα από 300 ποδηλάτες για την αντιμετώπιση του διαβήτη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε στην Γλυφάδα η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (World Diabetes Day – WDD).....

Περισσότεροι από 300 ποδηλάτες όλων των ηλικιών ανέλαβαν δράση και έδειξαν την υποστήριξη τους στα άτομα με διαβήτη.
Μικροί και μεγάλοι
διήνυσαν 5 χιλιόμετρα περιμετρικά του Γκολφ της Γλυφάδας και διέδωσαν το μήνυμα «Δώσε αξία στο κάθε σου βήμα. Πάμε μπροστά μαζί. Δράση για το Διαβήτη. Τώρα !».
Η ποδηλατοδρομία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και διοργανώθηκε με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας sanofi-aventis.
Ο Διαβήτης αποτελεί μια σοβαρή πάθηση, καθώς επηρεάζει τις ζωές όλο και περισσότερων ανθρώπων.
Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη – IDF, 366 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από τη χρόνια αυτή πάθηση1 – και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται.
Επιπλέον, 552 εκατομμύρια άνθρωποι θα νοσούν από διαβήτη στο τέλος των δύο επόμενων δεκαετιών και υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα ενήλικες σε όλο τον κόσμο θα πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη έως το 2030.

Σήμερα, υπάρχουν αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα που βοηθούν τα άτομα με Διαβήτη να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.
Λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ατόμων με Διαβήτη, είναι προφανές ότι πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την εκπαίδευση των ανθρώπων και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της νόσου.
Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που βασίζεται στη σωστή διατροφή και την κατάλληλη σωματική άσκηση, συμβάλλει επίσης στην επίτευξη και διατήρηση του γλυκαιμικού ελέγχου.
Keywords
Τυχαία Θέματα