Μέρκελ και Ολάντ: Η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση

Τη γαλλογερμανική φιλία εξήραν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, πριν από γεύμα εργασίας που είχαν το Σάββατο στην πόλη Λουντβιχσμπουργκ της νοτιοδυτικής Γερμανίας...

«Ζήτω η γαλλογερμανική νεολαία, ζήτω η ευρωπαϊκή νεολαία» είπε στα γαλλικά η Γερμανίδα καγκελάριος στο τέλος της ομιλίας της ενώπιον πολιτικών, οργανώσεων νέων και κατοίκων της πόλης.
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μέρκελ, ο
Γάλλος πρόεδρος είπε στα γερμανικά: «Ο ρόλος σας είναι να κάνετε πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο και να του χαρίσετε ένα μέλλον. Ζήτω η γαλλογερμανική φιλία».
«Η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση» υπογράμμισαν οι δύο ηγέτες, οι οποίοι εκφώνησαν τις ομιλίες τους στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Λούντβιχσμπουργκ, στο ίδιο σημείο που είχε μιλήσει πριν από 50 χρόνια ο στρατηγός Ντε Γκολ.
Η Μέρκελ ειεσήμανε στην ομιλία της ότι οι Ευρωπαίοι είναι ενωμένοι και πρόσθεσε πως την εποχή που ο Ντε Γκολ εκφώνησε το λόγο του, η ίδια ήταν οκτώ χρόνων και ζούσε στην Ανατολική Γερμανία. «Εκείνη την εποχή ήταν πέρα από τη φαντασία μου να σκεφτώ ότι βρίσκομαι εδώ» είπε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα