Μέχρι και διαμερίσματα νοίκιαζαν με χρήματα του Δημοσίου οι αγροτοσυνδικαλιστές

Αδιαφάνεια στις συναλλαγές και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος αποτυπώνονται στα πορίσματα που έχει στην κατοχή της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούν στην οικονομική διαχείριση των τριών τριτοβάθμιων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ...

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων για την πενταετία 2007 - 2011 και την τύχη των 14 εκ. ευρώ που έλαβαν οι τρεις οργανώσεις από τον ΕΛΓΑ,
δαπάνες ταξιδιών πληρώνονταν δύο και τρεις φορές, χωρίς να καταβάλλονται παραστατικά, ενώ ενοικιάζονταν διαμερίσματα για συνδικαλιστές.
Ενδιαφέρον για το θέμα έχουν δείξει και οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεππόνης και Μουζακίτης.
Πιο συγκεκριμένα για τη ΓΕΣΑΣΕ το πόρισμα δείχνει ότι έλαβε επιχορήγηση 1,1 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ, στις 13 Μαρτίου του 2012, παρά το γεγονός ότι από 18 Οκτωβρίου του 2011 δεν εχει νόμιμο ΔΣ. Η επιχορήγηση υπεγράφη από τον τότε υφυπουργό Ιωάννη Δριβελέγκα, παρά τη διαφορετική εισήγηση των υπηρεσιών του υπουργείου που σημείωναν ότι η χορήγηση του παραπάνω ποσού στη ΓΕΣΑΣΕ δεν είναι νόμιμη.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ανάγνωση των πορισματικών εκθέσεων αποκαλύπτει την πλήρη απουσία νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των εκατομμυρίων που εισέρευσαν στα ταμεία των τριών οργανώσεων από τον ΕΛΓΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα