Με τον Σουλτς συναντήθηκε ο Μεϊμαράκης…



Στον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα κοινοβούλια αλλά και στις δυνατότητες που κυοφορεί η επικείμενη ελληνική προεδρία για «περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη ανάπτυξη» αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης... και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνάντησή τους.

Υποδεχόμενος τον κ. Σουλτς ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι εν όψει της ελληνικής
προεδρίας πρέπει να δοθεί στους πολίτες που είναι προβληματισμένοι για το μέλλον της Ε.Ε. «ένα μήνυμα ότι η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ανάπτυξη, ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή, να μειωθεί η ανεργία και οι πολίτες να ζουν καλύτερα μέσα σ΄ αυτήν την Ενωμένη Ευρώπη».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι η ανάληψη της προεδρία της Ε.Ε. από την Ελλάδα το α' εξάμηνο του 2014 αποτελεί «μια μοναδική ευκαιρία να γεφυρώσουμε ακραίες καταστάσεις, που ενδεχομένως να πρόεκυψαν».
«Και όχι μόνο αυτό», πρόσθεσε, «αλλά να έλθουμε πιο κοντά, να καταργήσουμε προκαταλήψεις που πιστεύαμε ότι δεν υπάρχουν, αλλά να που τελικά υπάρχουν».
Ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ακόμη τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν τα κοινοβούλια. «Γιατί», πρόσθεσε, «εντάξει διαδηλώνεις και διακηρύσσεις τα αιτήματα σου, αλλά χρειάζεσαι τα Κοινοβούλια για να μπορείς να τα εφαρμόσεις αυτά στην πράξη».
Keywords
Τυχαία Θέματα