ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ ΤΗ BANKIA

Η Ισπανική κυβέρνηση φέρεται ότι μελετά τη συγχώνευση της ισπανικής τράπεζας Bankia με άλλες δύο, τις Catalunya Banc και Novagalicia Banco, μετά την μερική εθνικοποίηση και των τριών, σύμφωνα με πηγές του τομέα των χρηματοοικονομικών...
υπηρεσιών. Η τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα είναι η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα και θα ανταγωνίζεται
τις μεγαλύτερες της χώρας, όπως τις Santander και BBVA, έχοντας 18 εκατ. πελάτες, σχεδιάζεται κατόπιν να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ξανά, σύμφωνα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας El Mundo. Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι θεωρεί ότι δεν είναι η στιγμή να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως οι άλλες δύο τράπεζες λόγω του οικονομικού κλίματος, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει «διάφορες εναλλακτικές λύσεις».
Την Παρασκευή, η Bankia ανακοίνωσε ότι ζήτησε κεφάλαια 19 δισ. ευρώ από το κράτος, ποσό πολύ υψηλότερο από εκείνο που αναμενόταν. Η νέα διεύθυνση της τράπεζας ενέκρινε το αίτημα στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιοργάνωσής της. Το ποσό προστίθεται στα 4,5 δισ. ευρώ που ήδη είχαν δοθεί στην Bankia, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος της ‘διάσωσης’ της συγκεκριμένης τράπεζας σε πάνω από 23 δισ. ευρώ, ποσό που είναι το υψηλότερο που έχει διατεθεί για κάτι τέτοιο στην ιστορία της Ισπανίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα