Με κατάθεση στεφάνου και παρεμβάσεις στην Ολομέλεια, τίμησε η Βουλή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου, εκ μέρους του Σώματος της Βουλής....«Σήμερα ο λαός μας, έχει κατακτήσει την ελευθερία και τη μόρφωση σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας- και αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση της ευημερίας. Δεν πρέπει όμως να υποτιμούμε τη σημασία των κατακτήσεων αυτών, θεωρώντας τις δεδομένες, γιατί χωρίς ελευθερία και μόρφωση, δεν μπορεί να ευοδωθεί ο αγώνας για ευημερία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, σε παρέμβασή του στη Ολομέλεια του Σώματος για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είπε: “Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον αγώνα και τα θύματά του, είναι να αναβαθμίσουμε το Κοινοβούλιο ως θεσμό της λαϊκής κυριαρχίας, να καταστήσουμε την πολιτική, πολιτική επίλυσης των προβλημάτων της κοινωνίας και ειδικότερα των πιο αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας”.

Συμφωνώντας με τον κ. Δραγασάκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, σε παρέμβασή του αργότερα εκτίμησε πως “τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για "ψωμί, παιδεία, ελευθερία", είναι πάντα διαχρονικά και για όλους τους λαούς του κόσμου, αντανακλώντας αιτήματα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας». Χρέος του πολιτικού κόσμου, είναι «η αναβάθμιση του Κοινοβουλίου ως βασικού πυλώνα της ίδιας της Δημοκρατίας με συνολική και συλλογική προσπάθεια”.

“Να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τους χιλιάδες αγωνιστές, παίρνοντας τη σημαία της πάλης για τα δικαιώματα, το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης απ' τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”, κάλεσε τη νεολαία και τον ελληνικό λαό συνολικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα