Με αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα στην Αίγυπτο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Με αίμα βάφτηκε η πρώτη μέρα διεξαγωγής του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Αίγυπτο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα....

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων - της οργάνωσης που πρόσφατα ανακηρύχθηκε από τις αρχές της Αιγύπτου
ως τρομοκρατική- και δυνάμεων ασφαλείας στο Μπανί Σουέφ.
Αξίζιε να σημειωθεί ότι, το δημοψήφισμα είναι η πρώτη κάλπη που στήνεται μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό και αναμένεται να καθορίσει , μεταξύ άλλων, εάν ο στρατηγός αλ Σίσι - ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου - θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας στις επικείμενες εκλογές.
Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, ο 25χρονος Μαχμούντ Σαγέντ Γκομά σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στην επαρχία Μπανί Σουέφ, νότια του Καΐρου.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στη χώρα με τις αρχές να έχουν κινητοποιήσει συνολικά 360.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για τη φύλαξη των εκλογικών τμημάτων, στον απόηχο της πολιτικής βίας του τελευταίου εξαμήνου.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που ουσιαστικά έχουν μπει στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής μετά την ανατροπή του Μόρσι, έχουν καλέσει σε μποικοτάζ της κάλπης αντί για καταψήφιση των τροποποιήσεων.
Λίγο πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα, έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε δικαστικό συγκρότημα στην περιοχή Ιμπάμπα του Καΐρου, ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα