Μαθήματα στο Σούνιο με νομικούς από Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο

Για 18η συνεχή χρονιά, στα Λεγραινά Σουνίου, η Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου διοργανώνει μαθήματα με νομικούς και πολιτικούς επιστήμονες από 59 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο....

Το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας, που είναι μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), διαρκεί τρεις εβδομάδες, από τις 3 έως τις 21 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τρεις διδακτικές περιόδους. Όπως κάθε χρονιά, καθηγητές από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, διδάσκουν και εξετάζουν θέματα σχετικά με τα ποικίλα ευρωπαϊκά νομικά συστήματα.Οι
καθηγητές που θα διδάξουν φέτος είναι οι: G. Jurgens (University of Ultrecht, Ολλανδία), Philippe Ne'lidoff, (Toulouse 1 University Capitole, Γαλλία), G. Edelstam (So"derto"rn University, Σουηδία), L. Medina Alcoz (Universidad Complutense de Madrid, Ισπανία) και Γιάννης Κτιστάκης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Νομικής).
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, απονέμεται στους σπουδαστές ένα Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο. Όσοι από τους σπουδαστές παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Ακαδημίας για δεύτερη συνεχή χρονιά- υπό την προϋπόθεση ότι έχουν προετοιμάσει μία διατριβή και την έχουν παρουσιάσει ενώπιον μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής-, οδηγούνται στην απόκτηση του Εντατικού Μεταπτυχιακού στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 37,5% στον αριθμό των σπουδαστών που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Επιπλέον, το σύνολο των σπουδαστών διαθέτει υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, με την πλειοψηφία να αποτελείται από κατόχους διδακτορικών και υποψήφιους διδάκτορες.
Το πρόγραμμα της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου είναι δίγλωσσο- τα μαθήματα γίνονται στην Αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα-, και εξειδικευμένο στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο. Μάλιστα, στα 18 χρόνια λειτουργίας της έχουν αποφοιτήσει συνολικά 500 επιστήμονες.Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) υποστηρίζεται από 59 γνωστά Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία μετέχουν και στη διοίκησή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα