Μάκης Βορίδης: Μικρές αλλά αναγκαίες οι αυξήσεις στα διόδια

Ενοχλητική αλλά μικρή χαρακτηρίζει ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, την αύξηση στις τιμές των διοδίων, τονίζοντας ωστόσο πως είναι μία «συμβατική υποχρέωση» την οποία προτιμά να πληρώνουν οι χρήστες των διοδίων παρά οι φορολογούμενοι στο σύνολό τους...

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Είναι μία συμβατική υποχρέωση. Είναι ενοχλητική η αύξηση αλλά είναι πολύ μικρή. Από 0,5 έως 40 λεπτά στη γέφυρα του Ρίου» προσθέτοντας πως «κάποιος πρέπει να πληρώσει τις συμβάσεις. Προτιμώ να πληρώνουν οι χρήστες και όχι οι φορολογούμενοι».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό
«Real», τόνισε πως σε κάθε περίπτωση αυτή η συμβατική υποχρέωση θα πρέπει να υλοποιηθεί από το κράτος, προκειμένου να μην υπάρχουν χρηματοδοτικά κενά και να «παγώνουν» τα έργα.
Τέλος ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε και για τις διαπραγματεύσεις για το PSI, για την κατάληξη του οποίου εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ σχετικά με τις αναδιαρθρώσεις που χρειάζονται στον Δημόσιο τομέα τόνισε πως «Δεν πρέπει να πειραχτούν ο 13ος και 14ος μισθός. Πρέπει όμως να γίνουν πολλά για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει βελτιωθεί» είπε ο κ. Βορίδης, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα: «Το δημόσιο θα πρέπει να δει αυτοκριτικά τον εαυτό του, να μειώσει την έκταση της νομοθεσίας και της παρέμβασής του και στο βάθος να μειωθεί και ο αριθμός των απασχολουμένων», σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα