Λοβέρδος: Στόχος μας να καταστούμε 3ος πόλος…



«Στόχος μας να καταστούμε ο τρίτος πόλος του πολιτικού μας συστήματος και να ανατρέψουμε τη σειρά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. Οι ακρότητες των τελευταίων ημερών απέδειξαν πόσο ανάγκη υπάρχει για το δικό μας πολιτικό χώρο» επισήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δεύτερη σύνοδο της ΕΕΑ
της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, απευθύνοντας... εκ νέου πρόσκληση συσπείρωσης για ένα κοινό μέτωπο των δυνάμεων του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, μια συμπαράταξη η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.

Η πρώτη κοινή εκδήλωση με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία απάντησε στην τελευταία πρόσκληση του κόμματος, θα οργανωθεί τον Οκτώβριο, στη Λάρισα, όπου θα ανακοινωθούν οι κοινές θέσεις για τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση των προϊόντων του, εξήγησε ο ίδιος.
Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα μίλησε εφ' όλης της ύλης, από τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του κόμματός του μέχρι και τις αδυναμίες του, καθώς ,όπως είπε, ο αγώνας είναι άνισος μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αλλά δίκαιος, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα κυρίως στο θέμα της ανάπτυξης αλλά και της έλλειψης αντιμετώπισης της ύφεσης, της γραφειοκρατίας και της ανεργίας.
«Διοίκηση, Δικαιοσύνη, φορολογικό σύστημα, υπό την εποπτεία αυτής της κυβέρνησης ,ακολουθούν τη συνήθη αποτυχημένη πεπατημένη σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη» είπε επισημαίνοντας ότι ακόμη και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών παρέμεινε λόγος χωρίς περιεχόμενο.
Σχετικά με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Α.Λοβέρδος ανέφερε ότι «επιβεβαιώθηκε η δική μας εκτίμηση, πως ενώ οι αριθμοί που έδινε η κυβέρνηση ήταν πραγματικοί, η εκτέλεση του προϋπολογισμού ήταν και είναι προβληματική, λόγω της τεχνητής συγκράτησης των δαπανών» και τόνισε ότι «ο πρώτος στόχος που θα πρέπει να επιτευχθεί το 2014, είναι η αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης»
Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αναφέρθηκε επίσης και στην ποινική δίωξη της ΧΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η στήριξη στη Δικαιοσύνη σημαίνει πως πρέπει τα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας να αποφεύγουν να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της, ή να σχολιάζουν το περιεχόμενό τους. Υπό την έννοια αυτή, οι δηλώσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας, από επίσημα χείλη για την πορεία της όλης υπόθεσης απεδείχθη μέγα λάθος» και πρόσθεσε ότι «οι υποψίες περί μεροληψίας θα συσπειρώσουν τις δυνάμεις της ΧΑ».
«Τον Δεκέμβριο θα μετρήσουμε την απήχησή μας στον ελληνικό λαό» κατέληξε τονίζοντας ότι η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα αποδεικνύεται ως μία χρήσιμη για τον τόπο πολιτική δύναμη».
Keywords
Τυχαία Θέματα