Λευκός Οίκος: Οι Λίβυοι δεν θα επιτρέψουν την επικράτηση εξτρεμιστών

Την εκτίμηση ότι η οργή των διαδηλωτών κατά των ισλαμιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων στη Βεγγάζη συνιστά μια σαφή ένδειξη ότι οι Λίβυοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επικράτηση των εξτρεμιστών, εξέφρασε η αμερικανική κυβέρνηση....
«Η άποψη αυτής της κυβέρνησης είναι ότι αυτό αποτελεί μια σχεδόν σαφή ένδειξη από το λιβυκό λαό ότι δεν πρόκειται να ανταλλάξει την τυραννία ενός δικτάτορα με την τυραννία του όχλου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.
«Επίσης, αποτελεί
ένδειξη του γεγονότος ότι ο λιβυκός λαός δεν δέχεται οι φωνές κάποιων λίγων εξτρεμιστών και αυτών που συνηγορούν υπέρ της βίας και τη διαπράττουν, να πνίξουν τις φωνές και τις προσδοκίες του λιβυκού λαού» πρόσθεσε.

Η ισλαμιστική παραστρατιωτική οργάνωση Ανσάρ αλ-Σαρία εκδιώχθηκε το Σάββατο από τη Βεγγάζη σε ένα ξέσπασμα των Λίβυων κατά των ενόπλων οργανώσεων που ελέγχουν μεγάλα τμήματα της χώρας τους για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης -στην οποία οι ΗΠΑ και Λίβυοι αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη την περασμένη εβδομάδα- ανακοίνωσε ότι η Ανσάρ αλ-Σαρία εγκατέλειψε τις βάσεις της στη Βεγγάζη, για να διαφυλάξει την ασφάλεια της πόλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα