«Λαβράκια» έβγαλε το ΣΔΟΕ

Τριπλή επιτυχία σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής.
Την 04-04-2013 σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Πειραιά, σε εμπορευματοκιβώτιο που είχε φτάσει από Σιγκαπούρη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 320.000 πακέτα τσιγάρα μάρκας GOLD MOUNT, RGD και τα δύο τύπου σλιμ. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό του 1.072.000,00....

Ως κάλυμμα του φορτίου είχαν τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του εμπορευματοκιβώτιου 288 χαρτοκιβώτια με ηλεκτρικές σκούπες.
Το εμπορευματοκιβώτιο είχε προορισμό εταιρία στα Σκόπια.

Κύκλωμα εμπορίας και μεταφοράς στο εξωτερικό κλεμμένων και ακατάλληλων προϊόντων που διακινούντο με πλαστά συνοδευτικά έγγραφα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής σε συνεργασία με την υπ/νση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της δ/νσης ασφαλείας Αττικής.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 99 παλέτες με απορρυπαντικά τα οποία είχαν κλαπεί από την εταιρία ALAPIS συμφερόντων Λ.Λαυρεντιάδη και μέρος αυτών ήταν ακατάλληλα για διάθεση. Οι παλέτες είχαν μεταφερθεί σε εταιρία LOGISTICS στον Ασπρόπυργο και με πλαστά συνοδευτικά έγγραφα είχαν σκοπό να τις μεταφέρουν στην Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες υπήκοοι κάτοικοι Κορίνθου ηλικίας 41 και 45 ετών.

Τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ετοιμάζονταν να στείλουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης περίπου μισό τόνο ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ. Πρόκειται για έναν Έλληνα υπήκοο 63 ετών, ιδιοκτήτη επιχείρησης συνεργείου φορτηγών αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο (συνελήφθη 04-04-2013), έναν Έλληνα υπήκοο 57 ετών ιδιοκτήτη εταιρίας μεταφορών στην Βουλγαρία (συνελήφθη 06-04-2013), και έναν Αλβανό υπήκοο 22 ετών ο οποίος οργάνωνε τις μεταφορές των ναρκωτικών. Ο υπήκοος συνελήφθη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 08-04-2013 στο σπίτι του με την συνδρομή μονάδας της Ο.Π.Κ.Ε.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ:
• Ένας θάλαμος-τρέιλερ φορτηγού διεθνών μεταφορών στο οποίο βρέθηκε ειδική κρύπτη αποθήκευσης των ναρκωτικών στο πάτωμα.
• Ένα φορτηγό στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 368 κιλά ακατέργαστης κάνναβης συσκευασμένα σε 330 ασκούς μεταφοράς υγρών και 130,9 κιλά ακατέργαστης κάνναβης συσκευασμένα σε 120 πακέτα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα του φορτηγού. Συνολικά 498,9 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
• Τρία Ι.Χ.Ε οχήματα
• Τρία δίκυκλα εκ των οποίων για τα δύο υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι είναι κλεμμένα.
• Πέντε κινητά τηλέφωνα
• 30 κενοί ασκοί μεταφοράς υγρών
• Το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα