Λαγκάρντ: Κάλεσμα προς ευρώζωνη για τραπεζική ένωση «με όλους τους παίχτες»!



Η τραπεζική ένωση, η οποία έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία ενός κοινού εποπτικού μηχανισμού για τον τραπεζικό κλάδο της Γηραιάς Ηπείρου, είναι ένα από τα προγράμματα που θεωρούνται «κλειδί» για τη βελτίωση της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη. Έκκληση προς τα μέλη της ευρωζώνης να μοιραστούν... το όραμα της τραπεζικής ένωσης και να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση απηύθυνε την Τρίτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι», υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ απευθυνόμενη σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις επιφυλάξεις της Γερμανίας.
Η τραπεζική ένωση, η οποία έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία ενός κοινού εποπτικού μηχανισμού για τον τραπεζικό κλάδο της Γηραιάς Ηπείρου, είναι ένα από τα προγράμματα που θεωρούνται «κλειδί» για τη βελτίωση της οικονομίας των 17 χωρών που απαρτίζουν την ευρωζώνη.
Η Γερμανία έως τώρα έχει δείξει κάποια απροθυμία, παρά ταύτα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σηματοδότησε την Δευτέρα μια χαλάρωση της στάσης του, υπογραμμίζοντας πως η ΟΝΕ θα έπρεπε να προχωρήσει βασιζόμενη στην υφιστάμενη νομοθεσία, δίχως να απαιτείται η τροποποίηση των συνθηκών.
Keywords
Τυχαία Θέματα