ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ»!


Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ μετά από τη συζήτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το τετραετές δάνειο για την Ελλάδα ύψους 28 δισ. ευρώ. Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για
την εφαρμογή επώδυνων μέτρων ευρείας κλίμακας τα τελευταία δύο χρόνια. «Το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά και η ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε σταδιακά. Ωστόσο...οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξακολουθούν να είναι σημαντικές, με ένα μεγάλο κενό ανταγωνιστικότητας, υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους, και ένα μη κεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα», ανέφερε η κυρία Λαγκάρντ.
«Η επιτυχής διαδικασία ανταλλαγής του χρέους, η ελάφρυνση του χρέους και η μακροπρόθεσμη υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, και η δέσμευση των μεγάλων ελληνικών πολιτικών κομμάτων στους στόχους του προγράμματος, παρέχουν σημαντικές πολιτικές διαβεβαιώσεις για το νέο πρόγραμμα», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα