ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΕ...

«Το στεντόρειο "όχι" του ελληνικού λαού επί της απαράδεκτης, βάρβαρης και κατάπτυστης πρότασης, την Κυριακή, θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο "ναι" στην προοπτική της χώρας μας» τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της Ολομέλειας.

«Θα είναι δύσκολο, αλλά με ένα "όχι" θα ανοίξουμε μια νέα δυναμική για την πατρίδα μας, διότι θα σημάνει τερματισμό της λιτότητας,
διεκδίκηση για μια νέα ρευστότητα, ώστε να τροφοδοτηθεί μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση και βαθιά διαγραφή του χρέους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Στο σημείο αυτό άσκησε σφοδρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση «για τις καταστροφικές πολιτικές της» και ιδίως στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα όσα ανέφερε στην ομιλία του σχετικά με το χρέος. «Έχετε κάνει καταστροφικές πολιτικές σε αυτή τη χώρα. Πολλές από αυτές στο όνομα του χρέους που το εκτόξευσαν» ανέφερε και εξέφρασε την άποψη πως «αν δεν υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέος, η πτώχευσή της χώρας θα έρθει κάποια στιγμή». Ή θα διαγραφεί ή θα εξοντώσουν τη χώρα, πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε με σφοδρότητα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Ποτάμι, ότι δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα για εκείνους που επέβαλλαν προγράμματα εξόντωσης και διερωτήθηκε «δεν κατάλαβαν τι έγινε πέντε χρόνια, αλλά δεν κατάλαβαν τι έγινε πέντε μήνες;».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι και σήμερα κατηγορούν μια κυβέρνηση που έφερε μια πρόταση για δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό και προσπαθεί να ανοίξει ένα δρόμο προοπτικής, η οποία από την αρχή προσπάθησε να βρει μια σύγκλιση και αντιμετώπισε εκβιασμούς και τελεσίγραφα κάθε φορά που κάνει ένα συμβιβασμό.

Σημείωσε ότι σήμερα κάνουν αιτήσεις αντισυνταγματικότητας εκείνοι που έφεραν να ψηφίσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο πολυνομοσχέδια. Για το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το μόνο που θέλουν είναι να γίνει κυβέρνηση με τη δικιά τους συμμετοχή.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως βλέπουμε πλέον τη στάση των δανειστών απέναντι στη χώρα μας σήμερα και επισήμανε πως η αντιπολίτευση δεν βλέπει ότι θέλει να οδηγήσει σε εξελίξεις ανώμαλες και αντιδημοκρατικές. «Δεν θέλουν να πάρει την ευθύνη ο πολίτης. Ταυτίζουν το "ναι" στην Ευρώπη με το "ναι" ή "όχι" στην πρόταση των Θεσμών. Τι σημαίνει "ναι" στην Ευρώπη; Την ταυτίζουν με την ΕΕ. Αλλά στην ΕΕ υπάρχουν και χώρες εκτός ευρώ» είπε μιλώντας για αθλιότητα.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν θέλουν να πουν ευθέως ότι είναι με το «ναι» στην πρόταση των δανειστών για να είναι «και με το χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ».

Οι αναφορές του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα του χρέους προκάλεσαν την έντονη αντίδρασή του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε πως ενώ η «περιβόητη Επιτροπή» μιλά για επονείδιστο χρέος η κυβέρνησης δεν το αποδέχεται και ζητεί βελτιωτικές παρεμβάσεις. Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως το μέγεθος της παρέμβασης που έγινε το 2012 στο χρέος έφτασε στα 100 δισ. ευρώ και απευθυνόμενος προς τον κ. Λαφαζάνη είπε: «Αν η κυβέρνησή σας φέρει ενώπιον της Βουλής ενός ευρώ κούρεμα θα μπορούμε να μιλούμε».

«Μην ξανακουρέψετε το χρέος γιατί το εκτοξεύετε» απάντησε σε ειρωνικό τόνο ο κ. Λαφαζάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα