Κυβερνητικό Συμβούλιο τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τα Αμυντικά Συστήματα

Στις 11:00 θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον Α. Σαμαρά και στο επίκεντρο αναμένεται αν βρεθούν τόσο ο ΕΟΠΥΥ και το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης, όσο και τα Αμυντικά Συστήματα για τα οποία η τρόικα συνεχίζει να έχει ενστάσεις για την αναδιάρθρωσή τους...Το... μενού θα περιλαμβάνει κυρίως το πόρισμα
της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ που ουσιαστικά προβλέπει τη μετατροπή του Οργανισμού σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Εφόσον η πρόταση του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα γίνει αποδεκτή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή της, όπως δ'ηλωσε ο Α. Γεωργιάδης.

Δεύτερο... πιάτο θα αποτελέσουν τα Αμυντικά Συστήματα όπου θα συζητηθεί το θέμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων αλλά και πιθανές νέες αλλαγές στο σχέδιο που προβλέπει συρρίκνωση της δομής των δύο εργοστασίων. Η τρόικα εξακολουθεί να φέρνει αντιρρήσεις στο ελληνικό σχέδιο ζητώντας τον “ξαφνικό θάνατο” των ΕΑΣ στα πρότυπα της ΕΡΤ

Πριν από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα