Κυρώσεις στη Β. Κορέα για το πυρηνικό πρόγραμμά της

Δεν αλλάζει η στάση των Η.Π.Α. προς τη Βόρεια Κορέα, στο θέμα της επιβολής κυρώσεων, παρά τις προειδοποιήσεις της τελευταίας, ότι «δεν θα έχει άλλες επιλογές, από το να υιοθετήσει αντίμετρα για την αυτοάμυνά της, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμείνουν στη στάση τους να αυξήσουν τις εις βάρος της κυρώσεις και τις πιέσεις»....

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του απεσταλμένου των Η.Π.Α. για τη Β. Κορέα, Γκλιν Ντέιβις,
στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο. Αφήνοντας όμως και περιθώρια στήριξης της Β. Κορέας, αν αυτή αλλάξει τις επιλογές της, ο κ. Ντέιβις ανέφερε πως: «Αν επρόκειτο να φτάσουμε και πάλι σε ένα σημείο όπου θα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι για το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της, θα θέλαμε πολύ να επιστρέψουμε στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί». Η νέα όξυνση των σχέσεων της Β. Κορέας με τη διεθνή κοινότητα, προέκυψε μετά την αποτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου στις 13 Απριλίου, η οποία θεωρήθηκε δοκιμή για στρατιωτική χρήση πυρηνικών όπλων.
Επίσης, οι Η.Π.Α., κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με την Κίνα, αναφέρθηκαν στο θέμα της απέλασης Βορειοκορεατών προσφύγων από την Κίνα, η επιστροφή των οποίων τους οδηγεί στις βορειοκορεατικές φυλακές, αλλά και σε εγκλεισμό σε στρατόπεδα εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα