Κύμα ψύχους από τη Σιβηρία σαρώνει τη χώρα - Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, κακοκαιρία και παγετός τοπικά. Οι χιονοπτώσεις έφτασαν μέχρι την Αττική με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στις συγκοινωνίες. O υδράργυρος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει κολλήσει υπό το μηδέν. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για το επόμενο διήμερο. Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει σήμερα έως και τον -1 βαθμό Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη
στους -5 βαθμούς. Στους -12 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.....

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Δεν εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Πρίνου - Καβάλας και Νέα Στείρα - Αγία Μαρίνα. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα.
Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε όλο τον νομό Ευρυτανίας, στους δήμους Διρφίων - Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης - Αγίας Άννας στην Εύβοια, στην περιοχή της Αμφίκλειας και στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα στην περιοχή της Υπάτης.
Ορισμένα περιφερειακά σχολεία της Λαμίας άνοιξαν στις 10 το πρωί.
Στην Αττική, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Μενίδι, στους Θρακομακεδόνες, στον Ωρωπό και στο Πόρτο Ράφτη. Τα υπόλοιπα σχολεία στην Αττική λειτούργησαν κανονικά. Αύριο Τετάρτη τα σχολεία στο δ. Κηφισιάς θα ανοίξουν στις δέκα το πρωί.

Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα
Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:
Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515και 210 5239465. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

Καταφύγια στη Θεσσαλονίκη
Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία:
Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (τηλ.2310 838601)
13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Σφοδρή χιονόπτωση σε Φθιώτιδα και Θήβα
Παρά το γεγονός ότι σημειώνονται όλη νύχτα παροδικές έντονες χιονοπτώσεις κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία. Λίγο μετά τις 8 το πρωί πυκνή χιονόπτωση κάλυψε το τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, από το 146 χιλιόμετρο έως το 160, στην περιοχή της Αρκίτσας. Η παρέμβαση των ειδικών μηχανημάτων κράτησε τον δρόμο ανοιχτό, όπως άλλωστε και όλη τη νύχτα, σε διάφορα σημεία.
Χωρίς προβλήματα εξελίσσ
Keywords
Τυχαία Θέματα