Κρήτη: Στο στόχαστρο θρασύτατων διαρρηκτών σπίτια στην Πρασσά…

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι του οικισμού Πρασσά στην Κρήτη, καθώς δεκάδες είναι τα κρούσματα διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή...

Οι θρασύτατοι δράστες δεν διστάζουν να «μπουκάρουν» ακόμα και όταν μέσα στο σπίτι βρίσκονται οι ιδιοκτήτες. Ο Πολιτιστικός και Οικολογικός Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με οδηγίες για το πώς μπορούν να αυτοπροστατευτούν οι κάτοικοι.
«Κάτοικοι του οικισμού Πρασσάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς εδώ και μερικές ημέρες έχουν
σημειωθεί κρούσματα κλοπής σε σπίτια επί του κεντρικού δρόμου πολύ κοντά στο χωριό, σε ώρες που οι ιδιόκτητες ήταν μέσα στα σπίτια τους.
» Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε να ασφαλίζετε/κλειδώνετε πολύ καλά τα σπίτια σας. Συζητήστε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τους γείτονες σας, ανταλλάξτε τηλέφωνα και βρείτε τρόπο συνεννόησης και προφύλαξης. Σε περίπτωση που χτυπήσει ο συναγερμός σας ειδοποιήστε την αστυνομία και ζητήστε βοήθεια από τους γείτονες σας για να γίνει λεπτομερής έλεγχος γύρω από τον χώρο σας. Αν ακούσετε τον συναγερμό του γείτονα σας, καλέστε τον στο τηλέφωνο. Αν αντιληφθείτε κάτι περίεργο ενημερώστε τους γείτονες σας και όσους ακόμα μπορείτε. ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αν νοιαστούμε και δράσουμε όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τα σπίτια μας, την περιοχή μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση η οποία μοιράστηκε πόρτα - πόρτα.
Πηγή: cretalive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα