Κοντά σε συμφωνία Βρούτσης - ΚΕΔΕ για τους παιδικούς σταθμούς

Να μειώσουν το τροφείο στους παιδικούς σταθμούς από τα 2.000 ευρώ στα 500 ευρώ ζήτησε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης από το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κατά την σημερινή τους συνάντηση με θέμα την επιπλέον χρηματοδότηση των δομών των παιδικών σταθμών των Δήμων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και των Κέντρων για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ)....

Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ, ζήτησε την ενίσχυση των πόρων
από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτήσεων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που έχουν υποβληθεί από τους γονείς των παιδιών για τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Σήμερα, οι δήμοι αδυνατούν να ικανοποιήσουν, τις 43.000 από τις 93.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. Με δεδομένο ότι 16.000 αιτήσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, το πρόβλημα περιορίζεται στην ικανοποίηση 27.000 αιτήσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ να μειώσουν το τροφείο από τα 2.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 500 ευρώ, κάτι που κατ' αρχήν αρνήθηκαν οι δήμαρχοι αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε τη συνάντηση "εποικοδομητική" και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι θα βρεθεί θετική λύση, ενώ τόνισε το ενδιαφέρον του υπουργείου και της κυβέρνησης για την εργαζόμενη μητέρα. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, ότι «όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχουν "λιμνάζοντα κονδύλια" στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του υπουργείου Εργασίας» και πρόσθεσε, ότι ως το απόγευμα το υπουργείο θα καταθέσει σειρά προτάσεων προς την ΚΕΔΕ οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε λύση.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, που τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας, ενώ ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την ζήτηση για παιδικούς σταθμούς, η οποία έχει αυξηθεί κατά 43% λόγω της κρίσης που οδηγεί προς τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και οικογένειες της μεσαίας τάξης. Το απόγευμα θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΕΔΕ για να εξετάσει τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα