Κέρι: Δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία με το Ιράν

Δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε από τη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, την Παρασκευή το απόγευμα...

«Θέλω να τονίσω ότι σε αυτή τη φάση δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία», είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, με την άφιξή του στη Γενεύη.
«Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι υπάρχουν κάποια σημαντικά κενά τα οποία δεν έχουμε κλείσει μέσω των διαπραγματεύσεων», κατέληξε.

Ο
επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρμεντ δήλωσε πως είναι χαρούμενος με την πρόσκληση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Αστον.
«Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με συναδέλφους για να δούμε αν μπορούμε να περιορίσουμε τις διαφορές σχετικά με το ζήτημα των πυρηνικών στο Ιράν», είπε ο Κέρι.
Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα στο τραπέζι που παραμένουν άλυτα.
«Κανείς δεν πρέπει να έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι υπάρχουν σημαντικά κενά που πρέπει να κλείσουν», τόνισε.
Από την άλλη, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε: «Μπήκαμε σε μία πολύ δύσκολη και ευαίσθητη φάση στην σύνταξη του κειμένου που πρέπει να δημοσιοποιήσουμε, εφόσον οι συνομιλίες οδηγήσουν σε συμφωνία».
Keywords
Τυχαία Θέματα