Κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ο αντιπρόεδρος της Κένυας

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του αντιπροέδρου της Κένυας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση των αιματηρών ταραχών που έλαβαν χώρα μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν το 2007 και κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου 1.200 άτομα...
Η υπόθεση θα δοκιμάσει τη σταθερότητα της χώρας, η οποία θεωρείται ως ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια στην Ανατολική Αφρική, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Οι δίκες του Γουίλιαμ Ρούτο και του προέδρου
της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν το διχασμό της κοινής γνώμης και ενδέχεται να προκαλέσουν εντάσεις.
Ο Κενυάτα, πρώην αντίπαλος του Ρούτο, ο οποίος αργότερα έγινε πολιτικός του σύμμαχος, αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Αντίπαλα μέλη της φυλής Κικούγιου του Κενυάτα και Καλέντζιν του Ρούτο, κρατώντας μαχαίρια, τόξα και βέλη προκάλεσαν τρομερές ταραχές μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές του 2007, σκοτώνοντας περίπου 1.200 άτομα και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Εάν καταδικαστεί, ο Ρούτο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πολλών ετών, αναφέρει το Ρόιτερς.
Keywords
Τυχαία Θέματα