ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ...

Τη δική του απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), έδωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης...

και απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον της Ομάδας Δράσης.

«Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εργασιών της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, επιθυμώ να τονίσω ότι η συμβολή των υπηρεσιών της Επιτροπής και ιδιαίτερα
της Ομάδας Δράσης όσον αφορά την υποστήριξη της χρήσης των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων από την Ελλάδα υπήρξε καθοριστική και αναγνωρίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό της ΜΟΔ από το 2012 υπήρξε έντονη, έντιμη και αποτελεσματική και ικανοποίησε όλα τα μέρη. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα, με τη συνεργασία των υπηρεσιών της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης της Ομάδας Δράσης, πέτυχε πολύ υψηλό ρυθμό απορρόφησης των κονδυλίων της ΕΕ, τα οποία αποτέλεσαν πηγή επενδύσεων ύψιστης σημασίας υπό τις παρούσες συνθήκες. Η Επιτροπή έχει αποδείξει την προθυμία της να συνεχίσει αυτή την εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές διαχειριστικές αρχές με τη δημιουργία μιας Κοινής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη μετάβαση από την προηγούμενη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο για την χρήση των διαρθρωτικών και επενδυτικών προγραμμάτων της ΕΕ.

Όπως δήλωσε η αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική ευρωπαία επίτροπος κα Corina Creţu κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ελλάδα, «δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της να ανασυγκροτήσει την οικονομία της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ ζητούν συνάντηση το συντομότερο δυνατόν από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για την υπό σύσταση Κοινή Ομάδα Εργασίας και διότι εκτιμούν ότι επιχειρείται απαξίωση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και της χώρας, μέσω ενός νέου μηχανισμού επιτήρησης, ενώ σημειώνουν ότι η Ομάδα Δράσης δεν πρόσφερε «το παραμικρό σε τεχνογνωσία στο ΕΣΠΑ. Αντίθετα συνέβαλε στην κατασπατάληση των πόρων της Τεχνικής Βοήθειας, λέγοντας πράγματα που όλοι γνωρίζαμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα