Καταθέσεις-σοκ από τα παιδιά του συζυγοκτόνου

Καταδίκη χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε ο εισαγγελέας για τον συζυγοκτόνο στη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας. Η πρόταση του Εισαγγελέα περιλαμβάνει την ενοχή του χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καθώς φέρεται να προσχεδίασε και σε ήρεμη κατάσταση σκότωσε τη σύζυγό του...

Στο εδώλιο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ηρακλείου κάθισε σήμερα ο 51χρονος από την Αλβανία, που στις 30 Αυγούστου του 2011, στη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο την 45χρονη σύζυγό του, τη χτύπησε με "κάβουρα" στο κεφάλι και κατόπιν την αποτέλειωσε, χτυπώντας την με εξάρτημα ποδηλάτου. Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία
από πρόθεση.
Στο δικαστήριο βρέθηκαν και τα τρία παιδιά της οικογένειας. Οι δύο κόρες που την ώρα της δολοφονίας βρίσκονταν σε κοντινό σούπερ μάρκετ και γυρίζοντας είδαν τη μητέρα τους αιμόφυρτη, κατέθεσαν ότι οι γονείς τους είχαν καθημερινά καυγάδες, κι ότι κάποιες φορές ο πατέρας είχε χτυπήσει τη μητέρα τους.

Όταν επέστρεψαν από το σούπερ μάρκετ, ο πατέρας τους είπε "να φωνάξουν ασθενοφόρο γιατί σκότωσε τη μαμά τους". Τα κορίτσια ανέβηκαν στο σπίτι και διαπίστωσαν ότι η καρδιά της γυναίκας χτυπούσε ακόμη. Βγήκαν στο μπαλκόνι για να φωνάξουν για βοήθεια, όμως ο 51χρονος άνδρας ανέβηξε ξανά στο σπίτι και με ένα "ψαλίδι" ποδηλάτου αποτελείωσε τη σύζυγό του, παρά την αντίδραση των κοριτσιών, τα οποία έσπρωξε για να ολοκληρώσει την πράξη του.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν και τα αδέρφια του δράστη, που χαρακτήρισαν την εκλιπούσα "αρσενική γυναίκα". Είπαν ότι το χωριό βοούσε για τις διάφορες ερωτικές σχέσεις που είχε η εκλιπούσα και ότι εκείνη είχε παραδεχτεί πως διατηρούσε δεσμό με τον μπατζανάκη του συζύγου της.
Τα προβλήματα, σύμφωνα με τα αδέρφια του δράστη, ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι έχασε το πρώτο του παιδί, το οποίο έπεσε σε λάκκο με ασβέστη και πέθανε. Στην κατάθεσή τους μίλησαν για μια γυναίκα που δε φρόντιζε την οικογένειά της.

Στην απολογία του ο 51χρονος από την Αλβανία ζήτησε συγγνώμη από όλους και μίλησε για τη συγκρουσιακή σχέση που είχε με την 45χρονη γυναίκα. "Κάθε φορά που γύριζα στην Αλβανία, έβρισκα το σπίτι άδειο, εκείνη έλειπε και το παιδί ήταν σε συγγενείς" - είπε ο άνδρας, ο οποίος ανέφερε ότι η συζυγός του είχε παραδεχτεί ότι είχε διάφορες ερωτικές σχέσεις. Μάλιστα αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, απαριθμώντας μια σειρά προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών εναντίον του. Όπως είπε ο ίδιος, ωστόσο, προσπαθούσε ... για τα παιδιά.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι βρήκε την πόρτα του υπονοδωματίου κλειδωμένη κι όταν ζήτησε από τη γυναίκα του να ανοίξει, εκείνη άνοιξε και τον κλώτσησε στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να πέσει από τη σκάλα. Κατόπιν εκείνη έπεσε για ύπνο, ενώ εκείνος σύμφωνα με όσα είπε ενώπιον του δικαστηρίου, βρήκε μπροστά του ένα "κάβουρα" που είχε ξεμείνει στο σπίτι από τους προηγούμενους ένοικους και με αυτό μπήκε στο δωμάτιο και τη χτύπησε.
Αμέσως μετά κατέβηκε κάτω, θέλοντας να συγ
Keywords
Τυχαία Θέματα