Κατασκευή φρεγατών σχεδιάζει η Τουρκία

Η πρόθεση της Τουρκίας να αυξήσει τη στρατιωτική ισχύ της στη θάλασσα, που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί σαφής, υπό το πρίσμα και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που επιφέρει στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ο εντοπισμός σημαντικών ενεργειακών κοιτασμάτων, αντικατοπτρίζεται στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προωθεί η Αγκυρα και αναμένεται να συζητηθεί τον επόμενο μήνα στην Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας....
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία,
που ήδη κατασκευάζει κορβέτες, περνάει στην επόμενη φάση, με ένα σχέδιο που αφορά την κατασκευή φρεγατών. Το πρόγραμμα, ύψους 4 δισ. δολ., περιλαμβάνει το «χτίσιμο» σε τουρκικά ναυπηγεία τεσσάρων φρεγατών, που θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία του τουρκικού Π.Ν. Το σχέδιο της υπό κατασκευήν φρεγάτας είναι της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ωστόσο για την παραγωγή θα απαιτηθεί η τεχνολογική συνδρομή κάποιας ξένης εταιρείας. Εφ’ όσον δρομολογηθεί, πάντως, η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα μπορεί να καλύπτει το 70% - 80% των αναγκών του τουρκικού Π.Ν.

Οι σχετικές πληροφορίες διοχετεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο, καθώς τα εξοπλιστικά ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, που συνεδρίασε χθες υπό τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα