Και στην λίστα του ΣΔΟΕ ο Μεϊμαράκης

Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες.
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36.....
Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Η
λίστα
- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.

- Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

- Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

- Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

-Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

- Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

- Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

- Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργό
Keywords
Τυχαία Θέματα