Καμπότζη: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης επέστρεψε από την εξορία

Χιλιάδες οπαδοί του υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί τον ηγέτη της καμποτζιανής αντιπολίτευσης φωνάζοντας "αλλαγή, αλλαγή" και "ζήτω η δημοκρατία". στον οποίο ο βασιλιάς απένειμε χάρη, επέστρεψε σήμερα από την εξορία για να βοηθήσει το κόμμα του να νικήσει τον πρωθυπουργό Χουν Σεν στις εκλογές της 28ης Ιουλίου, ανακοίνωσε το κόμμα του...

Χιλιάδες οπαδοί του τον υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί φωνάζοντας "αλλαγή, αλλαγή" και "ζήτω η δημοκρατία".
Ο ηγέτης Κόμματος
Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης (CNRP), 64 ans, εγκατέλειψε την Καμπότζη το 2009 για τη Γαλλία, για να αποφύγει τη φυλάκισή του για έντεκα χρόνια ύστερα από τρεις καταδικαστικές αποφάσεις.
Ωστόσο, στον πρώην τραπεζίτη απενεμήθη χάρη από το βασιλιά Νοροντόμ Σιχαμόνι την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από αίτημα του Χουν Σεν, γεγονός που επέτρεψε στον Ρέινσι την επιστροφή του στη χώρα του την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας πριν από τις εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός θεωρείται για μια ακόμα φορά φαβορί, ύστερα από 28 χρόνια στην εξουσία.
Με την παρουσία του Ρέινσι στην Καμπότζη το κόμμα του πιθανότατα θα αποκομίσει οφέλη ενόψει των εκλογών.
Ωστόσο, η εκλογική επιτροπή απαγόρευσε στο Ρέινσι τη συμμετοχή του στις εκλογές.
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σούρια Σουμπέντι κάλεσε τη Δευτέρα τις αρχές της Καμπότζης να επιτρέψουν στον Ρέινσι να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική.
Keywords
Τυχαία Θέματα