Ιταλία: Γονείς πήραν τα παιδιά τους από σχολείο που είχε πολλούς αλλοδαπούς μαθητές

Τα παιδιά δεν ξεχωρίζουν το χρώμα του δέρματος, την προφορά, την καταγωγή των συνομηλίκων τους. Είναι όλα παιδιά ανάμεσα σε ισότιμα άλλα παιδιά....
Τους αρκεί να παίζουν όμορφα, να μην τους παίρνει το παιχνίδι ο συμμαθητής τους, να κάνουν διαγωνισμό για το ποιος έφαγε τα περισσότερα παγωτά το καλοκαίρι και να ετοιμάζονται για μία νέα συναρπαστική χρονιά στο σχολείο.

Ωστόσο,
το ίδιο δεν ισχύει πολλές φορές για τους γονείς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται κάποιες… διαφορές. Αυτό τουλάχιστον συνέβη σε Δημοτικό σχολείο στην περιοχή του Μπέργκαμο της Ιταλίας, όταν οι γονείς επτά μαθητών από την Ιταλία, αποφάσισαν να «πάρουν» τα παιδιά τους από το σχολείο.

Ο λόγος; «Στην τάξη υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί»! Έτσι αρχικά, οι γονείς των παιδιών απείλησαν τη διεύθυνση του σχολείου ότι θα τα μεταφέρουν σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς η 1η Δημοτικού… κατακλύζεται από Μαροκινούς, Αλβανούς και Ρουμάνους.

Ο διευθυντής, Ουμπέρτο Βόλπι, με σαράντα χρόνια εμπειρίας ως δάσκαλος και διευθυντής, κοιτά αποσβολωμένος τους δημοσιογράφους που περιμένουν ένα σχόλιό του και με μία έκφραση απορίας στο βλέμμα του προτιμά να μη μιλήσει.

Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες των… «αυτοχθόνων», λοιπόν, εφόσον ο διευθυντής δεν προέβη σε κάποια άμεση ενέργεια προτίμησαν να γράψουν αλλού τα παιδιά τους, αφού πιθανώς ήλεγξαν εξονυχιστικά τα πιστοποιητικά γεννήσεων των υπόλοιπων μαθητών.
Keywords
Τυχαία Θέματα