Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στόχους στη Συρία…

Το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία ως αντίποινα για μία επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν και από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανάμεσα στους στόχους περιλαμβάνονται ένα αρχηγείο των συριακών ενόπλων δυνάμεων, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.
«Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Το Ισραήλ
κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν το 1967 κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών και τα προσάρτησε το 1981, μία κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς. Ο τραυματισμός των Ισραηλινών στρατιωτών την Τρίτη, ενώ περιπολούσαν στη διαχωριστική γραμμή, αποτελεί το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία πριν από τρία και πλέον χρόνια. Το Τελ Αβίβ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Δαμασκό πως ευθύνεται για την παρουσία μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στα Υψίπεδα του Γκολάν, οι οποίοι αποτελούν πολέμιους του ισραηλινού κράτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα