Ισραήλ: Η μυστική αστυνομία συνέλαβε τριάντα στελέχη της Χαμάς στη Δυτική Όχθη



Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν «τους τελευταίους μήνες» περίπου 30 στελέχη της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ, εκτιμώντας πως έχει εξαρθρώσει την ιεραρχική δομή του ισλαμιστικού κινήματος στη Ραμάλα....

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε συνδυασμένα από πράκτορες της Σιν Μπετ, τον στρατό και την αστυνομία και επέτρεψε «να αποκαλυφθεί μία εκτεταμένη δομή διοίκησης της Χαμάς,
η οποία δρούσε σε τομέα της Ραμάλας», εξηγεί σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία ασφαλείας.

«Έως σήμερα συνελήφθησαν περίπου 30 στελέχη της Χαμάς, τα οποία εμπλέκονταν στην ιεραρχική δομή της», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως στόχος του δικτύου ήταν να αναβιώσει τις δραστηριότητες του ισλαμιστικού μετώπου στην περιοχή της Ραμάλας.

Κατά τη Σιν Μπετ, αποστολή της τοπικής Χαμάς ήταν να στρατολογεί στελέχη από τα πανεπιστήμια της Δυτικής Όχθης.

Στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, δεσπόζει το εθνικιστικό κίνημα Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, το οποίο αποτελεί το αντίπαλο δέος της Χαμάς, η οποία διατηρεί τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Το περασμένο Σάββατο, ένας σημαίνων βουλευτής της Χαμάς, ο Μαχμούντ αλ Ραμάχι, ο οποίος έχει συλληφθεί επανειλημμένως, κρατήθηκε επί ώρες για ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας μετά τη σύλληψή του σε στρατιωτικό οδόφραγμα στα βόρεια της Δυτικής Όχθης.
Keywords
Τυχαία Θέματα