ΙΣΟΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ''AMERICAN SNIPER''

Ισόβια χωρίς αναστολή ήταν η καταδικαστική απόφαση των ενόρκων στο δικαστήριο του Τέξας, πριν από λίγο, για τον 27χρονο πεζοναύτη Έντι Ρέι Ράουθ, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 38χρονο Κρις Κάιλ, η αυτοβιογραφία του οποίου έγινε μπεστ σέλλερ και ενέπνευσε την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ...
«American Sniper», με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, μεταδίδουν CNN και Reuters.Η δολοφονία του Κάιλ και ενός 35χρονου φίλου του έγινε στο σκοπευτήριο που είχαν βρεθεί οι τρεις τους, στις 2 Φεβρουαρίου
του 2013. Κανείς δεν αμφισβητoύσε το γεγονός ότι o Ράουθ πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο άνδρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ο Ράουθ δεν είχε σώας τας φρένας και ότι ο πελάτης τους υποφέρει από μετατραυματικό στρες από αυτά που βίωσε στα πεδία των μαχών. Οι εισαγγελείς απέρριψαν οριστικά αυτό τον ισχυρισμό, αναφέρει το CNN.

«Κυρίες και κύριοι, αυτό δεν είναι παράνοια. Είναι μόνο φόνος εν ψυχρώ και εκ προ μελέτης. Είναι ένοχος. Ο κατηγορούμενος δεν είναι με κανένα τρόπο παράφρων», δήλωσε ο δικηγόρος Jane Starnes στο τέλος της δικής του ομιλίας. Ισχυρίστηκε ότι ο Ράουθ ήξερε τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους.

Ο πολλάκις παρασημοφορημένος πεζοναύτης Κ. Κάιλ και συγγραφέας του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Αmerican Sniper» κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε σκοτώσει 160, με χειρουργική ακρίβεια, ενώ ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να ξεπερνά τους 250. Για τους Αμερικανούς είναι ήρωας, για τους εχθρούς του στο μέτωπο του πολέμου στο Ιράκ ήταν ο «δαίμονας του Ραμάντι», επικηρυγμένος για 80.000 δολάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα