ΙΔΟΥ OI TΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newmoney.gr αναπληρωτές θα αναλάβουν: ο Δημ. Δημόπουλος, Προέδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Γενικός Διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής και στενός συνερ
γάτη σήμερα του Πέτρου Χριστοδούλου,...
η Πόλα Χατζησωτηρίου, γεν. διευθύντρια της Τράπεζας με αρμοδιότητα τα οικονομικά, και ο Παύλος Μυλωνάς, υπεύθυνος για το Risk Management της
τράπεζας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται οι τρεις αναπληρωτές να γίνουν τελικά τέσσερις με την ένταξη στην τράπεζα σε μεταγενέστερο χρόνο του νυν προέδρου του ΟΔΔΗΧ Στέλιου Παπαδόπουλου.

Για τον τελευταίο υπάρχουν επιφυλάξεις για ένταξη του στο δυναμικό της Εθνικής σε αυτή τη χρονική συγκυρία με δεδομένο ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει αναλάβει την ευθύνη της νέας έκδοσης επταετούς ομολόγου με το οποίο η χώρα θα επιχειρήσει να ξαναβγεί στις αγορές ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

Το Who is who των νέων αναπληρωτών

Ο Δημήτριος Γ. Δημόπουλος ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα το Φεβρουάριο του 2008 και από τον Ιούλιο του 2012 είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΤΕ. Προσλήφθηκε στην Εθνική Τράπεζα το 1975 όπου έχει διατελέσει Διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων και έχει εμπειρία σε θέματα χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών μονάδων και μεγάλων επενδύσεων σε έργα υποδομής, στον ενεργειακό τομέα και στον τομέα τουρισμού. Είναι μέλος στα Δ.Σ. των θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας: NBG Securities ΑΕΠΕΥ, Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε., Εθνική ΛΗΖΙΝΓΚ ΑΕΧΜ και Εθνική Factors AE. Ως εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας είναι μέλος στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Πανεπιστήμιο East Anglia της Μ. Βρετανίας.

Η Πόλα Χατζησωτηρίου ανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι την θέση της οικονομικής διευθύντριας της ΕΤΕ κάνοντας "μετεγγραφή" από τη Eurobank, όπου κατείχε το ίδιο πόστο. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο Κύπρου το 1957. Ορκωτός Λογιστής – Ελεγκτής, Μέλος του Institute of Chartered Accountants of England and Wales (ICAEW). Έχει διατελέσει Βοηθός Γενικός Διευθυντής και Chief Financial Officer (Τράπεζα Eurobank Ergasias), Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου (Ευρωεπενδυτική Τράπεζα), Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου (Όμιλος Επιχειρήσεων Λάτση), Ορκωτός Λογιστής – Ελεγκτής (Price Waterhouse & Co., Pannel Fitzpatrick & Co.).

Ο Παύλος Μυλωνάς, με θητεία στον ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ, μπήκε στον όμιλο της Εθνικής το 2000 επί Θεόδωρου Καρατζά αναλαμβάνοντας υπεύθυνος οικονομικής ανάλυσης της τράπεζας. Πέρυσι το Δεκέμβριο ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας. Προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και είναι μέλος της επιτροπής ALCO του Ομίλου. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρόεδρος του ΔΣ της Vojvodjanska Banka AD, μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Finansbank, της Αστήρ Παλας Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε, της Εθνικής Asset Management, της Εθνικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ, της United Bulgarian Bank AD, καθώς και τoυ επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000. Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.
Keywords
Αναζητήσεις
ετε πυργου διευθυντης,
Τυχαία Θέματα