Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Εισηγείται αναστολή των κινητοποιήσεων

Την αναστολή της επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών θα εισηγηθεί στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πατούλης. Παράλληλα, το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Πατούλης και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Λάρισας θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο
για να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας και να τον ενημερώσουν για τις θέσεις τους....

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Πατούλης θα εισηγηθεί την αναστολή της επίσχεσης εργασίας έπειτα από την πληρωμή προς τους γιατρούς, έστω και με καθυστέρηση, από τον ΕΟΠΥΥ των ιατρικών επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Ιούνιο, αλλά και με δεδομένη την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι ασθενείς χωρίς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ που αφορά το κόστος των ιατρικών επισκέψεων του μηνός Ιουνίου 2012 που πληρώθηκαν φτάνει τα 6,5 εκατ. ευρώ και είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες δαπάνες, όπως π.χ. η φαρμακευτική δαπάνη του ίδιου μήνα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Επισημαίνεται ότι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες από τον ΕΟΠΥΥ οι δαπάνες που αφορούν τις ιατρικές πράξεις, την διεξαγωγή διαγνωστικών και μικροβιολογικών εξετάσεων, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 280 εκατ. ευρώ. Σε εκκρεμότητα επίσης παραμένει και το ζήτημα της αποπληρωμής των χρεών προς τους γιατρούς παρελθόντων ετών, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία που συγχωνεύτηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι αναμένει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παραπάνω χρεών.
«Σε αυτή την κρίσιμη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας χρονική συγκυρία, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα δεν εστιάζεται στο αν θα πληρωθούν κάποιες ιατρικές επισκέψεις ενός μήνα, όπως έγινε, αλλά αν θα εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οι πόροι που θα στηρίξουν τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα