Η Λαγκάρντ καλείται να καταθέσει ξανά για την υπόθεση Ταπί



Ξανά στην επικαιρότητα η υπόθεση Ταπί, που από το 2008 εκκρεμεί ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την διευθύντρια του ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη....

Επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Ταπί, που από το 2008 εκκρεμεί ως δαμόκλειος σπάθη
πάνω από την Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργού οικονομίας της Γαλλίας και σήμερα διευθύντριας του ΔΝΤ. Mετά την έρευνα στο παρισινό της διαμέρισμα τον Φεβρουάριο, έχει κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη.
Στην περίπτωση που ο δικαστής προχωρήσει στην ανάθεση δικαστικής έρευνας για το ρόλο της στην υπόθεση, κινδυνεύει και η διατήρηση της θέσης της στο ΔΝΤ, πράγμα που θα αποτελέσει διπλό χτύπημα για τη Γαλλία μετά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Η υπόθεση αφορά στα 400 εκατ. ευρώ που το κράτος απέδωσε το 2008 στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, εκ των οποίων το εκπληκτικό ποσό των 40 εκατ. είναι για ψυχική οδύνη. Την απόφαση πήρε ένα μεσολαβητικό ιδιωτικό δικαστήριο που όρισε η υπουργός θέλοντας να δώσει ένα τέλος στη δεκαπεντάχρονη διένεξη του επιχειρηματία με την τραπεζα Credit Lyonnais για την πώληση της εταιρίας Adidas.
Πηγή: Deutsche Welle/skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα