Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την ψήφιση μιας τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, που σύμφωνα με τη Συγγρού επιτρέπει τη «χειραγώγηση ευρωπαϊκών...
πόρων που προορίζονται για την κοινωνική πολιτική» και για την οποία ανακοίνωση είχε εκδώσει και η ΚΕΔΕ.

«Με μία τροπολογία που πέρασε νύχτα και δίχως προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρεί η κυβέρνηση να χειραγωγήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονται
για την κοινωνική πολιτική. Πιο συγκεκριμένα, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για εξαντλητική διαβούλευση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, πέρασε στο νόμο 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση, το άρθρο 45, το οποίο αναφέρεται στη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στις τοπικές κοινωνίες με τρόπο περίεργο. Για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ανατροπή της νομοθεσίας (Ν. 3463/2006) και ζητά την απόσυρσή του», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως εξηγεί, η τροπολογία δεν περιλαμβάνει καμία αιτιολόγηση που να δικαιολογεί τη νομιμότητά της. Επιπλέον, «το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ' αριθμόν 2007/2014 απόφαση του, έχει κρίνει πως δεν είναι δόκιμες οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμων και Κοινωφελών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, διότι όπως υπογραμμίζει αυτές έχουν εμπορικό χαρακτήρα και επομένως η σύναψη τέτοιων συμβάσεων (κατά συνέπεια και με περιφέρειες), αντιστρατεύεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία περί ανταγωνισμού», υπογραμμίζει η Συγγρού.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «εσωκομματικές πιέσεις» που ασκούνται στο υπουργείο Εσωτερικών από αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πως είναι πέρα από κομματικές γραμμές και αγκυλώσεις, έχει ανάγκη από τη συνεννόηση, ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε κίνηση έχει στόχο να εξυπηρετήσει μικροπολιτικούς σκοπούς, δημιουργώντας ταυτόχρονα ρήγμα στις σχέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Η συνεννόηση είναι επ' ωφελεία όλων, πολιτείας, πολιτών και τοπικών κοινωνιών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα