Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ 4-0


Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Εθνική Γερμανίας το -κατ' ευφημισμόν, όπως αποδείχθηκε- ντέρμπι με την Πορτογαλία, για την πρεμιέρα του 7ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τα «πάντσερ», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόμας
Μίλερ, ο οποίος πέτυχε χατ- τρικ 12' πέναλτι, 45+1'+, 78΄ Μίλερ), συνέτριψε με 4-0 τους Ίβηρες και έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για τα «πάντσερ» σκόραρε επίσης ο Χούμελς, ο οποίος με κεφαλιά στο 32' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πορτογάλοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 38',
λόγω χτυπήματος με το κεφάλι, εκτός φάσης, του Πέπε στον Μίλερ.

Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ, παρουσία της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρέθηκε στις εξέδρες του, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να πάρει προβάδισμα αρκετά νωρίς, κι αφού πρώτα ο Νόιερ είχε πει «όχι» σε σουτ από πλάγια θέση του Ρονάλντο στο 8ο λεπτό.

Πιο συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό ο Γκέτσε απέφυγε τον Περέιρα, ο οποίος τον τράβηξε, αναγκάζοντας τον διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Γερμανίας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίλερ, ο οποίος νίκησε τον Ρουί Πατρίσι και άνοιξε το σκορ για τα «πάντσερ».

Οι Πορτογάλοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τη ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ και η συνέχεια του αγώνα εξελίχθηκε σε μονόλογο για τα «πάντσερ», που στο 32ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά τους με καρφωτή κεφαλιά του Χούμελς, μετά από κόρνερ του Κρόος.

Ο Πέπε εν συνεχεία αποφάσισε να κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματά για την ομάδα του, η οποία σαν να μην έφτανε ότι έχανε με 2-0, έμεινε και με 10 παίκτες, μετά το ανόητο χτύπημα του αμυντικού της Ρεάλ στον Μίλερ.

Ο Μίλερ έκανε το 3-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σφραγίζοντας αμετάκλητα τη μοίρα του αγώνα, ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί το προσωπικό του σόου στο «Fonte Noba arena» του Σαλβαντόρ.

Κι αυτό γιατί ο επιθετικός της Μπάγερν έκανε χατ-τρικ στο 78ο λεπτό και έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στον θρίαμβο επί των Πορτογάλων, θέτοντας παράλληλα σοβαρή υποψηφιότητα για να επαναλάβει το επίτευγμα της Νότιας Αφρικής το 2010, όταν είχε αναδειχθεί πρώτος «κανονιέρης» με 5 γκολ.
Keywords
Τυχαία Θέματα