''Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ''...



Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς μετά τη βιασύνη Βενιζέλου στην περίπτωση της Συρίας να εμπλέξει τη χώρα μας σε έναν πόλεμο που τελικά δεν έγινε και μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες για άνοιγμα του κυπριακού σύμφωνα με... τις επιθυμίες των ΗΠΑ, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως παρατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η πρώτη φορά που έλληνας πρωθυπουργός
θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, πρακτική που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία αρχηγών κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα.
Ο κ. Σαμαράς, με την ενέργειά του αυτή, υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως η πορεία της Ελλάδας στην εξωτερική της πολιτική, την μετατρέπει ταχύτατα σε «φυλάκιο» των επικίνδυνων για την ειρήνη αμερικανοΐσραηλινών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που επιφυλάσσει απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα μας. Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μία στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ που εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας με αφορμή κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν και σειρά συναντήσεων ομάδας υπουργών και του ειδικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέα Ταπραντζή, με ισραηλινούς αξιωματούχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα