Η απολογία του Ζήγρα…

Βήμα βήμα περιγράφει στην απολογία του τη διαδρομή του μαύρου χρήματος ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας. Ο Νίκος Ζήγρας αναλαμβάνει την ευθύνη για την βοήθεια που παρείχε στον Άκη Τσοχατζόπουλο στη νομιμοποίηση του "μαύρου" χρήματος όμως, αναφέρει ότι δεν γνώριζε την προέλευσή των χρημάτων. «Δεν ήξερα στην αρχή
ούτε μου είχε πει ο Τσοχατζόπουλος, αργότερα κατάλαβα ότι είναι χρήματα από παράνομες προμήθειες από τα εξοπλιστικά προγράμματα», λέει....
Ο ίδιος στην απολογία του, αναφέρει ότι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος, ενώ τονίζει ότι «ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που οργάνωσαν –προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση» ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου (εκπρόσωπος της ελληνικής Drumilan που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά για τα TORM1), ο Al Sayad Fouad (της κυπριακής Drumilan) και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

"Ο ρόλος του υπουργού της Κύπρου"Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση τον Ντίνο Μιχαηλίδη, καθώς όπως αναφέρει ήταν προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Μου τον είχε συστήσει ως άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές από τους Al Sayad και Καμπούρογλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και ποσά σε μετρητά μαζί με το γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη».
Σχετικά με τη διακίνηση χρημάτων, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρεται συγκεκριμένα στον Γιάννη Σμπώκο, ενώ εμπλέκει και τον συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο.

"Μετέφεραν μεγάλα ποσά με σκουπιδοσακούλες"
«Μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών έκανε σε τσάντες πολύ συχνά και ο Ιωάννης Σμπώκος», αναφέρει και προσθέτει : «Αργότερα είχε προστεθεί και ένα άλλο πρόσωπο που μετέφερε και αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο, το πρόσωπο αυτό ήταν ο Ιωάννης Μπέλτσιος».
Ειδικότερα για τον Γιάννη Σμπώκο, τονίζει ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που δέχθηκε, «τα επένδυσε ο πεθερός του, ο οποίος έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία». «Πρόκειται για χρηματικά ποσά-μερίδια που ζητά απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος από τον Ιωάννη Σμπώκο τον οποίο στις σημειώσεις του αποκαλεί “Βοσκό”» Έδωσε νέα ονόματα
Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει και νέα άγνωστα μέχρι στιγμής ονόματα, όπως εκείνο της Μ.Τ, τα οποία όπως λέει πρέπει οι αρχές να ελέγξουν. Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, η συγκεκριμένη που κατονομάζει ως ιδιοκτήτρια ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη το οποίο αγόρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην κόρη του (Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται στο διαμέρισμα στην οδό Νίκης που είναι ήδη γνωστό).
«Θα πρέπει να ελέγξετε», αναφέρει ο κ. Ζήγρας, «πώς πληρώθηκε το τίμημα, ποια ήταν η σχέση της Μ.Τ με τον Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, καθώς και το πώς η Μ.Τ βρέθηκε να κατέχει θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας».
Keywords
Τυχαία Θέματα