Η απολογία του Κ. Γουρνά στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες, κάλεσε τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» Κώστας Γουρνάς, υποστηρίζοντας πως η απόφαση που θα πάρουν είναι πολιτική...

Ολοκληρώνοντας την απολογία του, ο 32χρονος κατηγορούμενος ζήτησε από τα μέλη του δικαστηρίου να αγνοήσουν κάθε προσπάθεια παρέμβασης προκειμένου να υπάρξει καταδικαστική απόφαση λέγοντας: «Αν έχετε θάρρος να υπερβείτε τα κελεύσματα της αντιτρομοκρατικής ή του υπουργείου
Δημόσιας Τάξης, τότε οι λοιποί κατηγορούμενοί μου θα πρέπει να πάνε σπίτια τους».

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, ο Κ. Γουρνάς παραδέχτηκε για άλλη μια φορά την πολιτική ευθύνη, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει πως αυτό «δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι ή ομολογώ τη συμμετοχή μου στην οργάνωση. Αν ήθελα, θα το είχα κάνει πολύ νωρίτερα».

Υπεραμυνόμενος ωστόσο, της δράσης της οργάνωσης, είπε πως «σε μία δύσκολη εποχή, όπως η σημερινή, κάθε ενέργεια του "Επαναστατικού Αγώνα" ήταν μία χαραμάδα φωτός, μία αδρή γραμμή που οδηγεί στην κοινωνική επανάσταση». Σύμφωνα με τον 32χρονο κατηγορούμενο, ο «Επαναστατικός Αγώνας» άφησε «πλούσια πολιτική σκέψη, η οποία προσφέρει πολλά εφόδια για παλαιούς και νεότερους αγωνιστές. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι η στρατηγική, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, η ιστορία των μελών της και η σοβαρότητά της».

Ο Κ. Γουρνάς ξεκαθάρισε πάντως στο δικαστήριο πως εκτός από τον ίδιο και τους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων τους έχει οποιαδήποτε σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα». Ούτε βέβαια, και η σύζυγός του Μαρί Μπεραχά που δικάζεται μαζί του, η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους αγνοούσε ακόμη και το γεγονός ότι εκείνος ήταν μέλος της οργάνωσης. «Το να κάθεται η γυναίκα μου δίπλα μου σε αυτές τις καρέκλες ήταν ειλικρινά το μόνο που δεν μπορούσα να φανταστώ» είπε προσπαθώντας να πείσει τους δικαστές για την αθωότητα της συζύγου του.
Keywords
Τυχαία Θέματα