Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

"Τραβάμε από τη μια και σπρώχνουμε απ' την άλλη" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην Ελλάδα, όταν έφτασε την Τετάρτη στην ολλανδική Βουλή.Φτάνοντας ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του...

Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ρωτήθηκε από κάποιον -πιθανότατα τουρίστα - που βρισκόταν στο σημείο, τι γίνεται με την Ελλάδα,
πως πηγαίνουν τα πράγματα.

"Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι", απάντησε, γελώντας.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε: "Εμείς σπρώχνουμε από τη μία και τραβάμε από την άλλη. Αλλά ο χρόνος εξαντλείται, γιατί το τρέχον πρόγραμμα λήγει τέλος Ιουνίου".

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα εξόφλησε την τελευταία πληρωμή προς το ΔΝΤ και όπως σημείωσε είναι κάτι που δημιουργεί ξανά κάποιο επιπλέον χρόνο. "Όμως αυτός ο χρόνος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εργαστούμε σκληρά", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και άλλων χωρών της ομάδας του ευρώ για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες.

Τέλος, επεσήμανε ότι για προχωρήσει η εκταμίευση, πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία από τα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών. "Άρα, ο χρόνος πράγματι εξαντλείται..." επανέλαβε.
Keywords
Τυχαία Θέματα