ΓΙΟΥΝΚΕΡ : ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επανέλαβε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της κατάστασης και της διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε όμως...

ότι δεν μπορεί να «βγάλει λαγό από το καπέλο του» για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.Παράλληλα σύμφωνα με το Reuters ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ
Γιουνκέρ κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών σχετικά με την συμφωνία για τη διάσωση της Αθήνας από την χρεοκοπία και εξέφρασε την αγανάκτηση του για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κατήγγειλε τους όρους των δανειστών ως «παράλογες» στο ελληνικό κοινοβούλιο, και επισήμανε με έμφαση «Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον Αλέξη Τσίπρα - ήταν φίλος μου, είναι φίλος μου. Αλλά ένας φίλος, προκειμένου να παραμείνει τέτοιος, πρέπει να τηρεί κάποιους ελάχιστους κανόνες».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε επίσης από την Αθήνα να καταθέσει τάχιστα τις εναλλακτικές της προτάσεις, ώστε να συζητηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ερωτηθείς αναφορικά με την ύπαρξη ή μη προθεσμίας για συμφωνία με την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε «σίγουρα θα υπάρξει προθεσμία», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε χθες να δεχθεί τηλεφώνημα του Α. Τσίπρα, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Ο Γιουνκέρ επίσης πρόσθεσε ότι αναμένει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Τσίπρα και άλλους ηγέτες της ευρωζώνης στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ-CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής) στις Βρυξέλλες που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη
Keywords
Τυχαία Θέματα