Γιγαντίαια επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για ναρκωτικά

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση που διάρκεσε από εχθές το μεσημέρι έως και τα ξημερώματα, έλαβε χώρα τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών...
Στην εν λόγω επιχείρηση έλαβαν μέρος ομάδες ελέγχων και κλιμάκια ερευνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, πραγματοποιώντας ελέγχους, έρευνες, προσαγωγές και ταυτοποιήσεις ατόμων.

Συγκεκριμένα,
από την αστυνομική επιχείρηση προέκυαν 417 προσαγωγές και 21 συλλήψεις ατόμων, ενώ, ακόμη, κατασχέθηκαν συνολικά:
- Ποσότητα ηρωίνης βάρους 1 κιλού και 34 γραμμαρίων.
- Ποσότητα κάνναβης 4,8 γραμμαρίων. - Ποσότητα shisha 1,74 γραμμαρίων.
- Ποσότητα αμφεταμίνης 17,5 γραμμαρίων.
- 301 ναρκωτικά χάπια.
- 90 ατομικά έγγραφα διαφόρων προσώπων.
- 1 περίστροφο των 6mm.
- 1 ζυγαριά ακριβείας.
- 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
- 7 κινητά τηλέφωνα. - Το χρηματικό ποσό των 293 ευρώ.

Η επιχείρηση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού που αποσκοπεί αφενός στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας αφετέρου στην εντατικοποίηση των δράσεων για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου 2012 μέχρι και σήμερα έχουν υλοποιηθεί έλεγχοι σε 4.413 άτομα, ενώ, ακόμη, προσήχθησαν 1.715 άτομα σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν 99 άτομα για αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών (τηλεφωνικοί αριθμοί επικοινωνίας: 109, 210-6447534, 210-6449912) και να υποβάλλουν καταγγελίες αναφορικά με παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Τέλος, όπως επισημαίνεται,οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και κατά περίπτωση θα ενισχύονται με τακτικές ή έκτακτες αστυνομικές εξορμήσεις στο κέντρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα