Γιατί δεν έχει διοργανώσει μουσουλμανική χώρα Ολυμπιακούς Αγώνες ρωτά ο Ερντογάν

Με το βλέμμα στην υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ο Ταγίπ Ερντογάν συνδέει τη θρησκεία με την ανάθεση διερωτώμενος από το Λονδίνο γιατί μουσουλμανική χώρα δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ μέχρι σήμερα Ολυμπιακούς Αγώνες....

«Καμία χώρα στην οποία πλειοψηφεί
ο μουσουλμανικός πληθυσμός δεν έχει οργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε ο Ερντογάν αφότου παρακολούθησε με τη σύζυγό του Εμινέ και την κόρη τους την τουρκική εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών να κερδίζει την Ανγκόλα με 75-50.
«Ο κόσμος θα ρωτήσει 'γιατί;'. Τι λείπει [σε αυτές τις χώρες]; συνέχισε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους από το Ολυμπιακό Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επαφές για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για την ανάληψη των Αγώνων του 2020.

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα, αλλά η Τουρκία βρίσκεται σε διαφορετική θέση. Δεν έχουμε ελαττώματα για να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.
Σημείωσε, επίσης, πως οι αντίπαλοι της Τουρκίας για τη διοργάνωση, το Τόκιο και η Μαδρίτη, έχουν ήδη φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη όπου συναντώνται η Ευρώπη και η Ασία, μία διασταύρωση πολιτισμών» τόνισε.

Πηγή: in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα