ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...

Ο Ντράγκος Μπασέσκου, ανιψιός του πρώην προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί με ένταλμα στην έδρα της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA), όπου ανακρίνεται.Ο Ντράγκος Μπασέσκου, γιος...

του Μιρτσέα Μπασέσκου, αδελφού του πρώην προέδρου της Ρουμανίας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Ο ανιψιός του Τραϊάν Μπασέσκου φέρεται να ζήτησε από επιχειρηματία
χρηματικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ με τη βοήθεια συνεργού ως αντάλλαγμα για να τον βοηθήσει να επιλύσει νομικά ζητήματα σε ποινική υπόθεση που χειριζόταν ο εισαγγελέας του Διεύθυνσης Ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία (DIICOT).

Ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι ο Σάντου Στάικου και η DIICOT έχει ζητήσει τη σύλληψή του. Ο Σάντου Στάικου συνελήφθη τον Μάρτιο του 2014 από τους εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος για οικονομικά εγκλήματα και αφέθηκε ελεύθερος μετά από δύο μέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ντράγκος Μπασέσκου ζήτησε αρχικά το ποσό των 500. 000 ευρώ για να εμποδίσει τη σύλληψη του Στάικου μετά την έφεση που άσκησε η DIICOT και επιπλέον 500.000 ευρώ για να αρθεί η κατάσχεση της περιουσίας του Στάικου.

Τα ρουμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο πατέρας του Ντράγκος Μπασέσκου, Μιρτσέα Μπασέσκου συνελήφθη πριν από έναν χρόνο για παρόμοια υπόθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα