«Φράγμα» με θερμικές κάμερες στα σύνορα για τους λαθρομετανάστες


Στήνεται ταχύτατα το «φράγμα» με τις θερμικές κάμερες στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους λαθρομετανάστες....

Με το σύστημα – όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής στην Βουλή - θα δίνει αμέσως εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο είναι ήδη έτοιμο. Αυτό σημαίνει ότι οι εθνικές αρχές ασφαλείας θα επεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, αφού θα εντοπίζεται το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν και θα ξεκινούν οι μονάδες
άμεσα τη δράση τους.Το ενδιαφέρον είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η αποκάλυψη των θερμικών ιχνών των λαθρομεταναστών θα μπορεί να αποτυπώνεται όταν είναι ακόμα στο τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα να τους ειδοποιούμε για την ανοχή ή αβλεψία ή λάθος – «θέτοντας προ των ευθυνών τους και τις τουρκικές αρχές» είπε ο κ. Παπουτσής .
«Αυτά τα συστήματα συνδυάζονται με το αποτρεπτικό εμπόδιο του φράκτη στον Έβρο, που αναμένεται εντός 5 μηνών να είναι έτοιμο, καθώς μόλις τις προηγούμενες μέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση». Το σύστημα των θερμικών καμερών ανακοινώθηκε οτι θα εγκαινιαστεί επισήμως «τις επόμενες ημέρες»Η χρηματοδότηση είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Για το 2012 έχουν εξασφαλισθεί 42 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για προμήθειες σύγχρονου εξοπλισμού τεχνικών μέσων και πλοίων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είπε ο υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα