ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ...

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η χώρα για τις πιο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της μεταπολίτευσης και οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων διασταυρώνουν τα ξίφη τους.Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν από λίγο ρωτήθηκε...
στο δημαρχείο Γλυφάδας για το θέμα του ELA.
«Αύριο και μεθαύριο κρίνεται από την ΕΚΤ το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας. Αυτή την ώρα πρωταρχική
μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας. Είχα μια σειρά επαφών με το εξωτερικό και σήμερα με την ΕΚΤ και βεβαίως με τον κ. Ντράγκι. Οι συμπατριώτες μου όπως με εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι βέβαιοι ότι και σήμερα και στις 26 Ιανουαρίου θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα με σιγουριά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν. Είναι λοιπόν πολλή σημαντική αυτή η συνεδρίαση της ΕΚΤ και είναι σημαντικό να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο σοβαρότητα από όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη, νέα επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας, μεταξύ άλλων,

«Τα ψέματα τελείωσαν, την Κυριακή ο λαός θα πάρει μία βαθιά ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τη Δευτέρα με την ισχυρή εντολή του λαού μας θα αλλάξουμε σελίδα. H κρίσιμη ώρα έφτασε. Είναι η ώρα που η Ελλάδα της ελπίδας θα νικήσει τον φόβο. Είναι η ώρα που η Ελλάδα του διαφωτισμού θα νικήσει τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό. Και ας το πάρουν χαμπάρι κάποιοι, και μέσα και έξω από την χώρα μας: Η Ελλάδα δεν είναι πια παρίας κανενός.

Από τη Δευτέρα μια νέα εποχή ξεκινά. Για την Ελλάδα της υπερηφάνειας. Για την Ελλάδα της ελευθερίας. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας. Είναι η ώρα που ο λαός με την ψήφο του θα δώσει στην Ελλάδα μια νέα δύναμη. Αυτοί που συνέδεσαν την πολιτική τους επιβίωση με την τρόικα και το μνημόνιο, αυτοί που βάφτισαν το ξεπούλημα μεταρρυθμίσεις και την αποεπένδυση ανάπτυξη, αυτοί που βύθισαν τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς στην ανυποληψία, σήμερα δεν έχουν τίποτα να υποσχεθούν.

Γιατί αυτή η καταστροφή δεν οδήγησε πουθενά. Το χρέος – δηλαδή ο λόγος για τον οποίο μας έσυραν στα Μνημόνια – είναι σήμερα, μετά από χρόνια ισοπέδωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, 50% υψηλότερο», ανέφερε, στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα