ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ : ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ...

Συννενόηση των πολιτικών δυνάμεων στα στοιχειώδη για τη χώρα ζήτησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του με την οποία άρχισε η συνεδρίαση της νέας Κ.Ε. του κόμματος, για να εκλέξει...

το νέο γραμματέα της και τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.«Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο
δεν μπορεί να υπάρξει με μία υποτιθέμενη εύκολη προσφυγή στις αγορές. Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργηση του με ένα νόμο.

Το λέγαμε και το λέμε χωρίς ταλάντευση. Εύκολες και μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, λύσεις δίκαιες και αποδοτικές. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα μίας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα για διαφορετικές μεταρρυθμίσεις στα πεδία της εσωτερικής πολιτικής, που θα μειώσουν τις ανισότητες και θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα», υπογράμμισε και, απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος του, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μίας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. «Πρέπει, ταυτόχρονα, να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και απέδωσε την καλλιέργεια της όξυνσης και της πόλωσης στην κυβέρνηση , γιατί, όπως είπε, «επιλέγει να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για την ευκολία με την οποία περνάει πάνω από τα ανοιχτά προβλήματα του τόπου και αυτό δεν συνιστά ρεαλιστική προσέγγιση.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε με έμφαση ότι είναι κρίσιμη και χρήσιμη η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στον τόπο, για να αναδείξει με ήρεμο τρόπο, με σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την ανάγκη αλλαγής πολιτικών με σταθερό τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας.

«Εμείς μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε. Δεν θα παρακολουθήσουμε επικοινωνιακές φιέστες και τον εύκολο τρόπο για το τέλος της κρίσης και την έξοδο από τα μνημόνια», σημείωσε και επισήμανε ότι είναι μεν απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα, αλλά διαφώνησε με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στην οποία απέδωσε την κοινωνική αποσταθεροποίηση και την πολιτική αστάθεια.

«Πολιτική σταθερότητα υπάρχει, όταν όλο το πολιτικό σύστημα αναγνωρίζει τις αντικειμενικές παραμέτρους που υπάρχουν, τις δεσμεύσεις και τη συνέχεια του κράτους, την προώθηση ενός πλαισίου αυτονόητων αλλαγών εκσυγχρονισμού της χώρας.

Η πολιτική σταθερότητα σημαίνει ότι ξεκόβουμε από τις παλιές συνήθειες του πελατειακού κράτους.

Δεν είναι πολιτική σταθερότητα η αφυδάτωση της δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών. Δεν είναι πολιτική σταθερότητα η παραβίαση των κανόνων της δημοκρατικής ανοικτής κοινωνίας. Δεν είναι πολιτική σταθερότητα η αναπαραγωγή των παθογενειών του παρελθόντος», τόνισε, χωρίς να αποκλείει για την πραγματοποίησή τους το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. «Ο επικαθορισμός των πολιτικών εξελίξεων από το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ήδη επιχειρείται, δημιουργεί μία προεκλογική διελκυστίνδα, που έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα. Η χρονικά προσδιορισμένη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να μετατραπεί σε εργαλείο μικροπολιτικών σχεδιασμών», υπογραμμισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Προσδιόρισε ως αναγκαίο στόχο της ΔΗΜΑΡ να υπάρξει προοδευτική πολιτική, που, χωρίς να παραβλέπει τις αντικειμενικές παραμέτρους, να αγωνίζεται, για να αλλάξει τους όρους που σχετίζονται με το διεθνές πλαίσιο.

«Προοδευτική πολιτική δεν σημαίνει - να το ξεκαθαρίσουμε ακόμη μία φορά - επιστροφή σε παλιές συνήθειες και πρακτικές. Η οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή πρέπει να συνδυαστεί με μείζονες μεταρρυθμίσεις», υποστήριξε ο κ. Κουβέλης. Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι αυτός ο στόχος στόχος είναι μεγάλος και απαιτεί συγκλίσεις προοδευτικών δυνάμεων. «Συγκλίσεις που προσθέτουν και δεν αφαιρούν. Που συμβάλλουν θετικά, αλλά δεν αφομοιώνονται. Στόχος μας, σαφής και συγκεκριμένος, είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», τόνισε και κάλεσε όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε ενωτική πορεία με συλλογικότητα και με αιχμή τα μέλη της Κ.Ο του κόμματος.

Υποψήφιοι για τη θέση του γραμμτέα είναι ο μέχρι τώρα γραμματέας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που στηρίζεται από την πλειοψηφία και εκ μέρους του Αριστερού Δικτύου ο Χρήστος Πετράκος.
Keywords
Τυχαία Θέματα