Φως στα αίτια της τραγωδίας με τους δυο διασώστες του ΕΚΑΒ

Απαντήσεις επιχειρούν να δώσουν με δύο πορίσματα που συνέταξαν ειδικοί εμπειρογνώμονες, για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Βαγγέλης Κελαράκης, στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, τον Δεκέμβριο του 2012....

Τα δύο πορίσματα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" αφού απαντούν σε βασικά ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα, καταλήγουν στο ότι
«οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει, όχι όμως με ένα τέτοιο ασθενοφόρο και με τις προϋποθέσεις που για χρόνια αυτό λειτουργούσε».
Η εφημερίδα αναφέρει πως το μικρό επιβατηγό ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν ότι το αριστερό ψαλίδι του ασθενοφόρου έσπασε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η εμπρόσθια γέφυρα.
Ακόμη, σύμφωνα με το πόρισμα, το ρεζερβουάρ είχε ανοίξει σε τρία σημεία και ο "λαιμός" του, που είναι η είσοδος του καυσίμου και βρίσκεται μπρος και πάνω από το αριστερό φτερό, είχε κοπεί! Επίσης, διαπιστώνουν παλαιότητα των ελαστικών και στα δύο οχήματα.
Τέλος, οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τόσο οι ταχύτητες, όσο και το είδος της πρόσκρουσης και η κατάληξή τους, από μόνα τους ήταν αιτία για ένα σοβαρό συμβάν, αλλά όχι για θανατηφόρο τροχαίο και μάλιστα με δύο νεκρούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα